Când este bine să iei sfânta anafură și cum te ajută…

Binecuvântată de Dumnezeu prin atingerea de sfintele și preacuratele Taine, anafura alungă duhurile rele, iartă micile păcate, curăță mintea de gândurile necuviincioase și dă sănătate sufletească și trupească. Iată când trebuie luată anafura.

Anafura și agheazma se consumă în fiecare dimineață, atunci când citiți rugăciunile dimineții

loading...

Potrivit sfinților părinți, atât anafura cât și agheasma reprezintă porția zilnică a credinciosului de sfințenie și totodată de binecuvântare. Prima care se ia este anafura, apoi agheazma, iar cine are în casă ulei sfințit de la Sfântul Maslu, se poate unge cu el. Atenție! În cazul Aghezmei Mari, aceasta se consumă doar în primele 8 zile după Bobotează. În acest caz, la început se bea Agheazma Mare, apoi se ia anafura.

Nu aruncați nici o firimitură!

Anafura de consumă de cei care s-au împărtășit, după Sfânta Împărtășanie. De reținut că anafura se ia doar pe nemâncate, doar de persoanele care nu au mai mâncat și băut nimic după miezul nopții precedente. Se spune că pentru a fi cât mai de folos crediciosului, anafura se ia chiar din mâna preotului. Pentru a fi păstrată mai mult timp, anafura se poate usca. Foarte important este să nu aruncați nici o firimitură din anafură!

Ce să fac cu anafura mucegăită?

Anafura mucegăită trebuie arsă sau îngropată în pământ.

Bucurii de la Domnul!

loading...