Pârjoale de ciuperci – rețeta mamei, cu care nu greșesc niciodată! Au un gust extraordinar și nici nu-ți dai seama că nu au deloc carne!

Vă prezentăm rețeta unor pârjoale de post deosebit de delicioase. Acestea se obțin atât de rumene, aromate și suculente, încât nici nu veți observa că lipsește carnea.

Este un fel de mâncare cald ce se prepară foarte simplu și se combină perfect cu orice garnitură. Familia va și uimită de faptul cât de delicioasă poate fi mâncarea de post.

loading...

La noi in casa este bataie pe fiecare felie.

INGREDIENTE

-1 kg de ciuperci

-2 cepe

-4 ouă

-4 linguri de pesmeți

-4 linguri ulei de floarea soarelui

-sare

-piper negru măcinat

MOD DE PREPARARE

1. Curățați și tocați ciupercile. Fierbeți-le într-o cratiță cu apă și puțină sare, până vor fi gata. Turnați-le într-o strecurătoare și lăsați-le să se scurgă câteva minute.

2. Curățați și tocați ceapa.

3. Într-un bol, amestecați ciupercile (puțin calde) cu ouăle, ceapa tocată, 2 linguri de pesmeți, sarea și piper negru măcinat.

4. Formați pârjoalele și treceți-le prin pesmeți. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei bine încins, timp de 10 minute.

Checul cu lamaie si iaurt este cel mai bun chec din lume! Reteta este usoara

Am gasit aseara o reteta interesanta de chec cu lamaie combinata cu iaurt. Si cum parea foarte aromata, pentru ca lamaia este preferata mea si mai ales pentru ca se facea foarte usor m-am gandit sa o si incerc. Ce a iesit? Un dulce perfect!

Rapid de facut, ingredientele le ai mereu la indemana, foarte parfumat iar dimineata alaturi de o ceasca de ceai sau cafea o feliuta de chec cu lamaie si iaurt iti face ziua din start buna.

Ingredientele de mai jos sunt pentru o tava clasica de chec, insa puteti face mai multe tavi calculand ingredientele. Am folosit ca si unitate de masura paharul de iaurt de 125 de grame pentru ca cu el am masurat si restul ingredientelor. Se folosesc patru oua la un pahar de iaurt.

Ingrediente:

4 oua

1 pahar de iaurt de 125 de grame

2 pahare rase de zahar

3 pahare cu varf de faina

1 pahar de ulei

coaja rasa de la 1 lamaie

1 lingurita de suc de lamaie

un praf de sare

1 lingurita de praf de copt

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul, se unge o tava de chec cu unt (ulei) si se tapeteaza cu faina (daca vrei, poti folosi hartie de copt in loc de faina)

Se amestaca ouale cu zaharul, bine, pana cand se fac spuma, se adauga uleiul, lingurita de suc de lamaie si iaurtul, apoi se continua cu amestecatul.

Se adauga faina, coaja de lamaie si praful de copt si se omogenizeaza compozitia incet, ca sa nu se lase.

Se rastoarna in tava si se coace prajitura 20-30 de minute la 200 de grade.

Checul cu lamaie si iaurt este gata cand capata o culoare frumoasa si este consistent la atingere – puteti folosi un bat de frigaruie pentru a-l incerca.

Este perfect si rece si il puteti manca simplu, pudrat cu zahar sau cu glazura de ciocolata.

loading...