Usturoiul macerat în vin roşu tratează o mulţime de boli. Iata cum se consumă corect

Acest remediu naturist combina proprietatile benefice ale usturoiului cu cele ale vinului rosu, din care rezulta o bautura capabila sa previna mai multe boli.

De asemenea, curata sangele, intareste sistemul imunitar, elimina colesterolul rau, imbunatateste activitatea sistemului cardiovascular, elimina sarea in exces din organism, creste rezistenta la efort, da energie si lupta impotriva diverselor infectii etc. Insa, mai presus de toate, acest remediu are puternice proprietati de prevenire si combatere a diferitelor tipuri de cancer.

Iata de ce ai nevoie:

loading...

12 catei de usturoi;

1/2 litru de vin rosu de calitate.

Se cojeste usturoiul si se amesteca cu o jumatate de litru de vin intr-un borcan de sticla. Recomandam folosirea usturoiului romanesc de la tarani si nu pe cel chinezesc din supermarketuri care are un continut de arsenic mai ridicat si proprietati terapeutice scazute, potrivit frunza-verde.ro.

De asemenea, puteti taia usturoiul in doua, se va macera mai bine si elixirul va fi mai puternic insa gustul este mai putin placut de catre unele persoane. Borcanul (inchis ermetic) se tine la macerat si se depoziteaza timp de doua saptamani intr-un loc protejat de lumina soarelui.

In tot acest timp, vasul se agita de 2-3 ori zilnic. In cele din urma, se filtreaza lichidul si se depoziteaza intr-un recipient opac. Acest tratament se poate administra de cel putin doua ori pe an, in cure de cate o luna, timp in care se consuma 2-3 lingurite pe zi.

Beneficii usturoi:

Usturoiul proaspăt poate ajuta în lupta contra bacteriilor, fungilor şi infecţiilor cu viermi şi poate ucide bacterii precum E. coli sau Salmonella.

Contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, protejându-l în acelaşi timp.

Poate trata herpesul şi ciupercile de la nivelul picioarelor, dar şi negii.

De asemenea, are un puternic efect antiinflamator, ajutând organismul să lupte contra alergiilor.

Sucul de usturoi calmează mâncărimile şi erupţiile apărute în urma ciupiturilor de insecte.

Folosit zilnic, întăreşte sistemul imunitar reducând numărul şi frecvenţa răcelilor, ajută la tratarea iritaţiei gâtului şi scade riscul de a avea cancer.

Creşte nivelul de insulină şi reglează nivelul zahărului în sânge (este ideal pentru diabetici).

Conţine vitaminele C şi B6, dar şi seleniu şi fier.

Are un bun efect împotriva căderii părului. Masează delicat scalpul cu un căţel de usturoi sau în amestec cu puţin ulei de măsline.

Aplicat pe coşuri, elimină bacteriile şi ajută la vindecarea acestora.

loading...